Iskmo-Jungsundin vaellusreitti

Yhdistyksemme on jättänyt uuden EU-hankeavustushakemuksen Leader/Aktion Österbotten-järjestölle. Hankkeen budjetti on 15 600 € ja tavoitteena on vaellusretin toteuttaminen. Hankkeen nimi on Iskmo-Jungsundin vaellusreitti, vaihe 1. Hanke pantiin vireille 10.7.2015 ja projekti kestää v. 2016 loppuun. ELY-keskus hyväksyi hankkeen joulukuussa 2015. Projektia johtaa Peter Back.

Vaellusreitin suunnittelu tehtiin omana projektina vuonna 2014 ja se maksoi noin 7000 €. Ruotsinkielinen loppuraportti on luettavissa hankekonttorissa, Iskmon päiväkodin vieressä olevassa hiihtomajassa. Mahdollinen toinen vaihe toteutusprojektista sisältäisi sillan rakentamisen Kråknäskatan-niemen ja Skatasundin itäosan välillä. Myös luontopolun tekeminen niemellä on suunnitelmissa.

Vaellusreitin alustava merkitseminen luontoon suoritettiin jo suunnitteluprojektin yhteydessä. Osa tavarahankinnoista pystyttiin myös tekemään, osittain sen takia että saimme käyttöömme vanhan hiihtoladun sähköpylväät jotka olivat olleet vuosikausia käyttämättöminä Björkholmsbackenin kohdalla ja osittain Mustasaaren kunnan raha-avustuksella. Pylväät käytetään pitkospuiden ja pienten siltojen alustamateriaalina.

Vaellusreitin alkupiste on Jungsundin urheilukenttä ja reitti seuraa osittain valaistua hiihtolatua Vekasund ja Skatasund-järville, jatkuen sieltä Hallonnäsfaldan länsipuolella. Tästä voi vielä jatkaa kohti Brunnfladan ja Björnhällsfladan.

Tistonskärin tiekunnan kanssa on sovittu parkkipaikan perustamiselle kolmelle autolle ”Kedekroken” kohdalla. Tästä yhdistyksemme maksaa vuosittaisen tiemaksun.

Infotauluja, joihin alla oleva kartta painetaan, tulee olemaan paikoitusalueilla, reitin loppupisteen eli Björnhällfladan-järven kohdalla sekä Strömssundin taukopaikalla. Tulostettava kartta korkearesoluutiossa. Reitin kuvaus.

Tiedote elokuu 2015


3logon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s